::Linearly Independents::
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Γενικά περί τεχνολογίας

5 απαντήσεις

Σελίδα 6 από 6 Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6

Πήγαινε κάτω

Γενικά περί τεχνολογίας - Σελίδα 6 Empty Απ: Γενικά περί τεχνολογίας

Δημοσίευση  Phoenix Πεμ Ιουλ 28, 2011 4:57 am

για πειτε ρε σεις που ξερετε.....avira ή eset???
Phoenix
Phoenix
Moderator
Moderator

Αριθμός μηνυμάτων : 1535
Ημερομηνία εγγραφής : 04/12/2010
Τόπος : Βεροια

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δημοσίευση  Joseph Πεμ Ιουλ 28, 2011 6:14 am

Δεν ξέρω απ'αυτά, αλλά ο lapin που ξέρει νομίζω μου 'χε πει avira > eset nod32.
Άρα avira.
Joseph
Joseph
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 2242
Τόπος : Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση  AEK21 Πεμ Ιουλ 28, 2011 6:45 am

Phoenix έγραψε:για πειτε ρε σεις που δεν ξερετε.....avira ή eset???

Η απάντηση του γραφικού:
Βάλε Linux.
AEK21
AEK21
Άνιωθος
Άνιωθος

Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Τόπος : Москва́

Δημοσίευση  Phoenix Πεμ Ιουλ 28, 2011 9:30 am

AEK21 έγραψε:Η απάντηση του γραφικού:Βάλε Linux.
δεν ειναι για μενα....εγω θα βαλω Linux απο σεπτεμβρη....ετσι για να τα δοκιμασω...
αλλα επειδη ειμαι και λιγο n00b δεν ξερω αν θα τα κρατησω.... tongue
Phoenix
Phoenix
Moderator
Moderator

Δημοσίευση  AEK21 Πεμ Αυγ 04, 2011 3:39 am

AEK21
AEK21
Άνιωθος
Άνιωθος

Δημοσίευση  AEK21 Σαβ Δεκ 03, 2011 2:42 am

AEK21
AEK21
Άνιωθος
Άνιωθος

Δημοσίευση  Joseph Τρι Φεβ 07, 2012 3:59 pm

Joseph
Joseph
Admin
Admin

Δημοσίευση  Phoenix Τετ Φεβ 08, 2012 5:59 am

μμμ...terra nova..
το κακο με αυτα ειναι οτι μπορει να ξεχαστεις και να πας να περασεις και να πεσεις πανω τους tongue
γιατι ολοι φαινονται τοσο ευτυχησμενοι με αυτα τα μαραφετια?...και τα παιδακια στο σχολειο?...οπως και να το κανεις σχολειο ειναι, τετοια χαρα πια?
Phoenix
Phoenix
Moderator
Moderator

Δημοσίευση  Joseph Τετ Φεβ 08, 2012 8:12 am

Phoenix έγραψε:μμμ...terra nova..
το κακο με αυτα ειναι οτι μπορει να ξεχαστεις και να πας να περασεις και να πεσεις πανω τους tongue
γιατι ολοι φαινονται τοσο ευτυχησμενοι με αυτα τα μαραφετια?...και τα παιδακια στο σχολειο?...οπως και να το κανεις σχολειο ειναι, τετοια χαρα πια?

Εεεε όχι, άλλο να σου λένε "η αναπαραγωγή του ανθρώπου γίνεται έτσι και έτσι και αλλιώς" και άλλο να σου το δείχνουν.
Joseph
Joseph
Admin
Admin

Δημοσίευση  Phoenix Τετ Φεβ 08, 2012 10:35 am

ε οχι ρε joseph...δεν τους το δειχνουν...τα χρωματα συνδυαζαν...
Phoenix
Phoenix
Moderator
Moderator

Δημοσίευση  Joseph Τετ Φεβ 08, 2012 11:23 am

Phoenix έγραψε:ε οχι ρε joseph...δεν τους το δειχνουν...τα χρωματα συνδυαζαν...

Είδες σε μια φάση που ένας τοίχος-τζάμι προέβαλλε ολόκληρο δωμάτιο στην άλλη άκρη της Γης;
Ποιος σου λέει ότι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο με το υπνοδωμάτιο της Megan Fox στο μάθημα της Βιολογίας;

Τώρα τα χρώματα ήταν για το μάθημα του Παπαγιαννάκη, χρειάζονται κι αυτά. Κατά τα άλλα όμως, η μέθοδος μια χαρά μπορεί να αντικαταστήσει κάτι σκονισμένα βιβλία όπως αυτό:

Γενικά περί τεχνολογίας - Σελίδα 6 FDd6H
Joseph
Joseph
Admin
Admin

Δημοσίευση  AEK21 Τετ Φεβ 08, 2012 4:18 pm

lol!

Πολύ όμορφα και εντυπωσιακά όλα αυτά. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αν σκεφτείς ότι είναι και στο δικό μας (τομέας ηλεκτρονικής) ερευνητικό πεδίο.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι άχρηστα. Επιμένω, στο ότι είμαστε πολύ ηλίθιοι που κοιτάμε να αναπτύξουμε αυτά, όταν δεν υπάρχει μπαταρία για smartphone (και κατ'επέκταση τέτοιου τύπου εφαρμογές) που να αντέχει πάνω από 4 μέρες. Όταν δεν υπάρχει επεξεργαστής που έχει την απαιτούμενη ισχύ ώστε να αξιοποιεί ικανοποιητικά τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

Καταλαβαίνετε που το πάω. Κοιτάμε να αναπτύξουμε ιδέες χωρίς να έχουμε τα υλικά εφόδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάτι σαν bottleneck στην καλύτερη περίπτωση, ή να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων στην χειρότερη.

Στην τελική, όλα αυτά είναι πιο πολύ eye candy, παρά μας κάνουν τη ζωή καλύτερη/ευκολότερη.
AEK21
AEK21
Άνιωθος
Άνιωθος

Δημοσίευση  Joseph Τετ Φεβ 08, 2012 5:05 pm

AEK21 έγραψε: lol!

Πολύ όμορφα και εντυπωσιακά όλα αυτά. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αν σκεφτείς ότι είναι και στο δικό μας (τομέας ηλεκτρονικής) ερευνητικό πεδίο.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι άχρηστα. Επιμένω, στο ότι είμαστε πολύ ηλίθιοι που κοιτάμε να αναπτύξουμε αυτά, όταν δεν υπάρχει μπαταρία για smartphone (και κατ'επέκταση τέτοιου τύπου εφαρμογές) που να αντέχει πάνω από 4 μέρες. Όταν δεν υπάρχει επεξεργαστής που έχει την απαιτούμενη ισχύ ώστε να αξιοποιεί ικανοποιητικά τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.

Καταλαβαίνετε που το πάω. Κοιτάμε να αναπτύξουμε ιδέες χωρίς να έχουμε τα υλικά εφόδια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κάτι σαν bottleneck στην καλύτερη περίπτωση, ή να καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων στην χειρότερη.

Στην τελική, όλα αυτά είναι πιο πολύ eye candy, παρά μας κάνουν τη ζωή καλύτερη/ευκολότερη.

Τι λες;

Ακριβώς αυτά είναι το νόημα της τεχνολογίας.
Δεν ξέρω αν ως γνώστες του πώς-λειτουργούν-τα-πράγματα θα έπρεπε να το λέμε αυτό, αλλά πιστεύω ότι το νόημα είναι όλη η τεχνολογία να γίνεται όλο και πιο αόρατη στον άνθρωπο. Όπως δεν το σκέφτεσαι καθόλου όταν πατάς το διακόπτη για να ανάψεις το φως στο δωμάτιο, έτσι ασύνειδα πρέπει να γίνεται και η χρήση της υπόλοιπης τεχνολογίας και να μπορεί ο καθένας να τη χρησιμοποιήσει μόνος του τόσο εύκολα όσο θα καθάριζε ένα μήλο (κάτι φυσικό, όχι τεχνητό). Και αυτή είναι η διαφορά της Apple από τις άλλες εταιρείες γιατί πάντα εκεί στοχεύει. Βέβαια το'χει καταλάβει αυτό και υπερκοστολογεί τα προϊόντα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αυτό που βλέπουμε ως πολυτέλεια (GUI και άλλοι εντυπωσιασμοί) εμείς που ασχολούμαστε γενικά με ηλεκτρονικές συσκευές and whatnot, είναι τελικά ο καταλυτικός παράγων που καθορίζει πόσο επιτυχημένο είναι ένα προϊόν. Τι να το κάνω το smartphone αν λειτουργεί έτσι ώστε να μην πρόκειται ποτέ να μάθει να το χρησιμοποιεί ο παππούς μου;

Πράγματι είναι 1000 φορές πιο σημαντικό να 'χουμε μπαταρία σε φορητές συσκευές που να κρατά 4 μέρες όπως λες, αλλά η τελευταία πρόταση (την έβαλα με bold) πιο πολύ με χάλασε. Δηλαδή έχεις δίκιο για όλα όσα έγραψες, ότι δηλαδή δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να τα κάνουμε όλα αυτά αλλά εντυπωσιαζόμαστε και ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά για να τα αναπτύξουμε χωρίς πρώτα να εξασφαλίσουμε τα βασικά, αλλά εκείνη την τελευταία πρόταση δεν ξέρω γιατί την έγραψες. scratch
Joseph
Joseph
Admin
Admin

Δημοσίευση  Phoenix Τετ Φεβ 08, 2012 5:55 pm

Joseph έγραψε:
AEK21 έγραψε: lol!

Τι λες;

Ακριβώς αυτά είναι το νόημα της τεχνολογίας.
Δεν ξέρω αν ως γνώστες του πώς-λειτουργούν-τα-πράγματα θα έπρεπε να το λέμε αυτό, αλλά πιστεύω ότι το νόημα είναι όλη η τεχνολογία να γίνεται όλο και πιο αόρατη στον άνθρωπο. Όπως δεν το σκέφτεσαι καθόλου όταν πατάς το διακόπτη για να ανάψεις το φως στο δωμάτιο, έτσι ασύνειδα πρέπει να γίνεται και η χρήση της υπόλοιπης τεχνολογίας και να μπορεί ο καθένας να τη χρησιμοποιήσει μόνος του τόσο εύκολα όσο θα καθάριζε ένα μήλο (κάτι φυσικό, όχι τεχνητό). Και αυτή είναι η διαφορά της Apple από τις άλλες εταιρείες γιατί πάντα εκεί στοχεύει. Βέβαια το'χει καταλάβει αυτό και υπερκοστολογεί τα προϊόντα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αυτό που βλέπουμε ως πολυτέλεια (GUI και άλλοι εντυπωσιασμοί) εμείς που ασχολούμαστε γενικά με ηλεκτρονικές συσκευές and whatnot, είναι τελικά ο καταλυτικός παράγων που καθορίζει πόσο επιτυχημένο είναι ένα προϊόν. Τι να το κάνω το smartphone αν λειτουργεί έτσι ώστε να μην πρόκειται ποτέ να μάθει να το χρησιμοποιεί ο παππούς μου;

Πράγματι είναι 1000 φορές πιο σημαντικό να 'χουμε μπαταρία σε φορητές συσκευές που να κρατά 4 μέρες όπως λες, αλλά η τελευταία πρόταση (την έβαλα με bold) πιο πολύ με χάλασε. Δηλαδή έχεις δίκιο για όλα όσα έγραψες, ότι δηλαδή δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη να τα κάνουμε όλα αυτά αλλά εντυπωσιαζόμαστε και ξοδεύουμε ένα σωρό λεφτά για να τα αναπτύξουμε χωρίς πρώτα να εξασφαλίσουμε τα βασικά, αλλά εκείνη την τελευταία πρόταση δεν ξέρω γιατί την έγραψες. scratch

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα
Phoenix
Phoenix
Moderator
Moderator

Δημοσίευση  AEK21 Τετ Φεβ 08, 2012 6:18 pm

Το όλα αυτά πήγαινε σε αυτά που έδειχνε το βίντεο. Όχι σε όλα μιας και μερικά, όπως τα φωτοβολταικά είναι πολύ χρήσιμα. Αλλά τα φωτοαγώγιμα παντζούρια (δεν θυμάμαι αν είναι αυτός ο όρος) μου φαίνεται πολυτέλεια. Δηλαδή δεν μπορείς να το ανοίγεις μόνος σου?

Δεν θέλω να πω με αυτή τη φράση ότι δεν πρέπει να είναι όμορφα ή απλά στη χρήση τους τα gadgets. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να στοχεύουμε στο να παράγουμε χρήσιμα και τελειοποιημένα προιόντα.

Για παράδειγμα, σκέψου τι θα ήταν πιο χρήσιμο για τον μέσο άνθρωπο. Ένα ολόγραμμα που σου δείχνει τον καιρό όταν ξυπνάς ή ένα robot που βάζει σκούπα στο σπίτι? Το τελευταίο προφανώς. Σκέψου τώρα, γιατί ενώ το τελευταίο είναι τόσο απλό να το σκεφτείς που καταντάει χαζό, για ποιο λόγο δεν έχει καταφέρει να φτιαχτεί ώστε να κυκλοφορεί εμπορικά. Έτσι όπως το σκέφτομαι είναι το ότι ενώ έχουμε θεωρητικά την τεχνογνωσία να το αναπτύξουμε, δεν έχουμε τα μέσα. Είναι 2012 και ο αυτοματισμός δεν έχει μπει στο ελάχιστο στην καθημερινότητά μας.

Άλλο παράδειγμα που μου έρχεται τώρα, είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχουν βγει καμιά 20αριά μοντέλα στο εμπόριο, αλλά με αυτονομία μόνο 150 χιλιόμετρα!! Που σημαίνει ότι αν θέλω να πάω Γιάννενα Θεσσαλονίκη, θα μείνω στην Κοζάνη για μία μέρα μέχρι να φορτίσει! Κατά τη γνώμη μου, πρώτα έπρεπε να τελειοποιηθεί αυτή η τεχνολογία, παρά να βιαστείς να την κυκλοφορήσεις και να σε χρεώνουν και παραπάνω επειδή είναι "το μέλλον".

Με τρελαίνει η ιδέα, πόσες εργατοώρες καταναλώνονται ετησίως για να φτιαχτούν εφαρμογές για smartphones, ή να βγει tablet με triple hd οθόνη. Ενώ θα μπορούσαν να αφιερωθούν σε κάτι πιο ουσιαστικό. Άρα καταλήγω στο ότι πιο πολύ μετράει κάτι που φέρνει λεφτά, παρά κάτι που πραγματικά αλλάζει το πώς ζεις.

Δεν ξέρω αν απαντάω, ή αν ξέφυγα πάλι...
AEK21
AEK21
Άνιωθος
Άνιωθος

Δημοσίευση  AEK21 Τετ Φεβ 08, 2012 6:30 pm

Μπορούσα να απαντήσω και έτσι.

AEK21
AEK21
Άνιωθος
Άνιωθος

Δημοσίευση  Joseph Πεμ Φεβ 09, 2012 12:23 am

Χαχα!

Ε, εγώ το 'δειξα για να θαυμάσουμε πώς μπορεί κάποτε να ζούμε. tongue Το να ξοδεύουν λεφτά για αυτά τώρα δεδομένων των πόσων άλλων προβλημάτων υπάρχουν είναι απλά σπατάλη.

Phoenix, ο βασιλιάς του tl;dr.
Joseph
Joseph
Admin
Admin

Δημοσίευση  Phoenix Πεμ Φεβ 09, 2012 5:19 pm

Joseph έγραψε:Χαχα!Phoenix, ο βασιλιάς του tl;dr.
χααχαχαχαχαχαχαχαχαχα......οχι ρε το διαβασα...αλλα ενταξει τωρα....μαλακιες λετε... tongue
Phoenix
Phoenix
Moderator
Moderator

Δημοσίευση  AEK21 Τετ Φεβ 29, 2012 3:35 am

https://www.circuitlab.com/

Web based "SPICE".