Πολιτικη Συζητηση
4 απαντήσεις
Σελίδα 3 από 3
Σελίδα 3 από 3 • 1, 2, 3
Απ: Πολιτικη Συζητηση
Το ποστ σου είναι γεμάτο υποθέσεις, οπότε είναι άκυρο. Στα υπόλοιπα που λες ότι "δημόσιο είναι καρκίνος" και τι πρέπει να κάνει η χώρα, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε γιατί πράγματι έτσι είναι και δεν μπορώ και θέλω να σου αλλάξω τη γνώμη. Για την ολυμπιακή όπως είπα άσε με να ξέρω καλύτερα. Έχω διαβάσει χίλια δυό σχετικά.
Τώρα, που με είπες κομματόσκυλο... Νόμιζεις! Αλλά και πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτήν την άποψή σου. Πάντως -αν θες πιστεψέ το- ιδεολογικά διαφωνώ με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως έχω ξαναπεί, σε αυτές τις εκλογές κάθε νοήμων πολίτης πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς είσαι η βλάκας ή λαμόγιο. Γιατί από τη μία έχεις το δρόμο του μνημονίου και του κεφαλαίου (ΝΔ ΠΑΣΟΚ Τζήμερος ΛΑΟΣ) και από την άλλη το δρόμο της πάλης του λαού (ΣΥΡΙΖΑ που είναι ρεαλιστική λύση ΚΚΕ που είναι ουτοπική)
Στο κάτω κάτω όπως τα λες πήγαινε ψήφισε καμμένο ή τζήμερο που είναι πιο νεοφιλελεύθεροι και από τη Θάτσερ (δεν κάνω πλάκα) και πιο επικίνδυνοι από τον Καρατζαφέρη.
Αλλά και πάλι. Εγώ σου παρουσιάζω σοβαρά και ουσιαστικά επιχειρήματα για να μην ψηφίσεις τους άλλους και εσύ παρουσιάζεις υποθέσεις.
Τώρα, που με είπες κομματόσκυλο... Νόμιζεις! Αλλά και πάλι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτήν την άποψή σου. Πάντως -αν θες πιστεψέ το- ιδεολογικά διαφωνώ με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως έχω ξαναπεί, σε αυτές τις εκλογές κάθε νοήμων πολίτης πρέπει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς είσαι η βλάκας ή λαμόγιο. Γιατί από τη μία έχεις το δρόμο του μνημονίου και του κεφαλαίου (ΝΔ ΠΑΣΟΚ Τζήμερος ΛΑΟΣ) και από την άλλη το δρόμο της πάλης του λαού (ΣΥΡΙΖΑ που είναι ρεαλιστική λύση ΚΚΕ που είναι ουτοπική)
Στο κάτω κάτω όπως τα λες πήγαινε ψήφισε καμμένο ή τζήμερο που είναι πιο νεοφιλελεύθεροι και από τη Θάτσερ (δεν κάνω πλάκα) και πιο επικίνδυνοι από τον Καρατζαφέρη.
Αλλά και πάλι. Εγώ σου παρουσιάζω σοβαρά και ουσιαστικά επιχειρήματα για να μην ψηφίσεις τους άλλους και εσύ παρουσιάζεις υποθέσεις.
AEK21- Άνιωθος
- Αριθμός μηνυμάτων : 2279
Ημερομηνία εγγραφής : 04/12/2010
Τόπος : Москва́
εγω δεν ειδα υποθεσεις στο ποστ μου...απλα ειπα οτι το κρατος δεν πρεπει να λειτουργει σαν εργοστασιαρχης...οσο για την ολυμπιακη δεν σημαινει το οτι επειδη εχεις διαβασει παραπανω σε καθιστα να ξερεις το σωστο...εγω ξερω οτι λειτουργει μια χαρα (παρα την μειωση των προορισμων..)
μπορει ο συριζα να ειναι για αυτες τις εκλογες καλη λυση επειδη λεει οχι στο μνημονιο αλλα μετα που θα βγει και θα κανει οτι λεει με το μνημονιο και τα παρελκομενα..θα μεινει η ιδεολογια με την οποια εισαι και εσυ αντιθετος οπως λες...
σε ιδανικες συνθηκες το να κατεχει το κρατος τις δημοσιες επιχειρισεις θα ηταν το καλυτερο....αλλα ολα αυτα τα χρονια εχει φανει οτι τα εξοδα τους ειναι παρα πολυ μεγαλυτερα απο τα κερδη που ειχαν...και αυτο γιατι εμπλεκονταν ολα τα λαμογια...τωρα που οι δημοσιες επιχειρησεις βρισκονται στην χειριστη κατασταση και τα εξοδα ειναι 5πλασια απο τα κερδη...η ιδιωτικοποιηση τους με μια 20 πχ συμβαση θα ηταν αρκετα καλη..φου θα ειχε 0 εξοδα και θα εισεπρατε τους φορους...και μετα τα 20 αυτα χρονια αμα μπορουσε οικονομικα να τις συντηρησει απλα δεν θα ανανεωνε την συμβαση...εξαλλου το ειπα και πριν..δεν πωλειται η γη...αλλα ο εξοπλισμος και η διαχειριση...
η εξοδος απο το μνημονιο στην κατασταση που ειναι η χωρα ειναι ισως η καλυτερη λυση...αλλα μετα απο αυτο η χωρα πρεπει να επανελθει και να ζωντανεψει παλι....με επενδυσεις αναπτυξη..και ολα αυτα που λενε ολοι προεκλογικα....και αυτο πρεπει να γινει γρηγορα και με σιγουρο τροπο....τωρα οι περισσοτερες επιχειρησεις ειναι ζημιοφορες....εμενα αυτο δεν μου φαινεται λογικο οτι θα βοηθησει...
μπορει ο συριζα να ειναι για αυτες τις εκλογες καλη λυση επειδη λεει οχι στο μνημονιο αλλα μετα που θα βγει και θα κανει οτι λεει με το μνημονιο και τα παρελκομενα..θα μεινει η ιδεολογια με την οποια εισαι και εσυ αντιθετος οπως λες...
σε ιδανικες συνθηκες το να κατεχει το κρατος τις δημοσιες επιχειρισεις θα ηταν το καλυτερο....αλλα ολα αυτα τα χρονια εχει φανει οτι τα εξοδα τους ειναι παρα πολυ μεγαλυτερα απο τα κερδη που ειχαν...και αυτο γιατι εμπλεκονταν ολα τα λαμογια...τωρα που οι δημοσιες επιχειρησεις βρισκονται στην χειριστη κατασταση και τα εξοδα ειναι 5πλασια απο τα κερδη...η ιδιωτικοποιηση τους με μια 20 πχ συμβαση θα ηταν αρκετα καλη..φου θα ειχε 0 εξοδα και θα εισεπρατε τους φορους...και μετα τα 20 αυτα χρονια αμα μπορουσε οικονομικα να τις συντηρησει απλα δεν θα ανανεωνε την συμβαση...εξαλλου το ειπα και πριν..δεν πωλειται η γη...αλλα ο εξοπλισμος και η διαχειριση...
η εξοδος απο το μνημονιο στην κατασταση που ειναι η χωρα ειναι ισως η καλυτερη λυση...αλλα μετα απο αυτο η χωρα πρεπει να επανελθει και να ζωντανεψει παλι....με επενδυσεις αναπτυξη..και ολα αυτα που λενε ολοι προεκλογικα....και αυτο πρεπει να γινει γρηγορα και με σιγουρο τροπο....τωρα οι περισσοτερες επιχειρησεις ειναι ζημιοφορες....εμενα αυτο δεν μου φαινεται λογικο οτι θα βοηθησει...
Phoenix- Moderator
- Αριθμός μηνυμάτων : 1535
Τόπος : Βεροια
Οι υποθέσεις είναι ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο και θα κάνει τα ίδια και χειρότερα από ΝΔ ΠΑΣΟΚ με ρουσφέτια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αυτά (copy paste από το πρόγραμμα):
*Θα βάλει τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση. Που επικαλύπτουν και απονευρώνουν τα πιο άξια στελέχη της. Που λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει, και, συνήθως, προσφέρουν λίγα σε σχέση με τις υψηλές αμοιβές τους,
*Θα βάλει τέλος στο πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων κομματικών διοικητών και εντεταλμένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
*Θα βάλει τέλος στα golden boys με το δημόσιο δανεικό χρήμα.
και εσύ λες τα δικά σου που δεν βασίζονται πουθενά. Δηλαδή τι θες να πει για να πιστέψεις?
Πραγματικά νομίζω ότι διαφωνείς μόνο για να διαφωνήσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αυτά (copy paste από το πρόγραμμα):
*Θα βάλει τέλος στις στρατιές των συμβούλων που υποκαθιστούν τη δημόσια διοίκηση. Που επικαλύπτουν και απονευρώνουν τα πιο άξια στελέχη της. Που λειτουργούν ως κομματικό κράτος εν κράτει, και, συνήθως, προσφέρουν λίγα σε σχέση με τις υψηλές αμοιβές τους,
*Θα βάλει τέλος στο πολιτικά απαράδεκτο και κοινωνικά προκλητικό φαινόμενο των χρυσοκάνθαρων κομματικών διοικητών και εντεταλμένων στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.
*Θα βάλει τέλος στα golden boys με το δημόσιο δανεικό χρήμα.
και εσύ λες τα δικά σου που δεν βασίζονται πουθενά. Δηλαδή τι θες να πει για να πιστέψεις?
AEK21- Άνιωθος
δεν ειπα οτι θα εφαρμοσει το μνημονιο..δικο σου συμπερασμα ειναι αυτο...αλλα οτι μετα απο καποιο καιρο θα αρχισει τις "εξυπηρετησεις" το πιστευω...AEK21 έγραψε:Οι υποθέσεις είναι ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο και θα κάνει τα ίδια και χειρότερα από ΝΔ ΠΑΣΟΚ με ρουσφέτια.
αυτα που λεω βασιζονται στην πορεια της ελλαδας μετα την μεταπολιτευση...και δεν ειμαι τοσο ευκολοπιστος για να πιστω απο προεκλογικες λεξεις με καποιες απο τις οποιες δεν συμφωνω κιολας..AEK21 έγραψε:και εσύ λες τα δικά σου που δεν βασίζονται πουθενά. Δηλαδή τι θες να πει για να πιστέψεις?
το οτι διαφωνω μονο για να διαφωνω πιστευω απλα να το λες...γιατι το εξηγησα πολυ απλα στο προηγουμενο ποστ γιατι δεν πιστευω οτι οι επανακρατικοποιησεις μπορουν να λειτουργησουν θετικα για τη χωρα...
δεν ειναι οτι διαφωνω με το συριζα γιατι υποστηριζω νδ πασοκ κλπ....και γω ειμαι κατα του μνημονιου...απλα θεωρω την ιδεολογια του επικινδυνη και παρολο που τα μετρα του μπορει να ακουγονται και να φαινονται σωστα και δικαια, δεν ειναι τοσο ευκολο να εφαρμοστουν απο τους ιδιους τους βουλευτες...
στα λογια ειναι ολοι καλοι...και ηταν τοσα χρονια..αλλα πραξεις δεν εγιναν ποτε.....βλεπεις το μετρο στη σαλονικη.(εχει μια 10ετια...)...θυμασαι για το παρκο φωτοβολταικων στην πτολεμαιδα που ειχε πει ο γαπ...ηταν απο τις καλυτερες κινησεις που μπορει και πρεπει να γινουν ακομα και τωρα...αλλα ποτε δεν εγινε γιατι δε ηθελαν να κανουν τον διεθνη διαγωνισμο για την αναλαβη του εργου...ηθελαν να το δωσουν αυτοι σε καποιον ωστε να βολευτουν απο τις μιζες.......
γι'αυτο σου λεω...οι συνειδησεις δεν αλλαζουν απο τη μια μερα στην αλλη...
και τωρα που το σκεφτομαι συνολικα..δεν υπαρχει καποιο κομμα που να με εκφραζει.....μαλλον δεν θα ψηφισω...(ή θα ψηφισω ΧΑ )
Phoenix- Moderator
http://my-greek.blogspot.gr/2012/05/blog-post_5440.html
αυτο ακριβως εννοουσα οταν ελεγα για τη διαφθορα του δημοσιου και των πολιτικων...και ουτε ενα γραμμα δεν ειναι ψεμα απο ολα αυτα που λεει...κριμα να εχουμε φτασει σε τετοιο σημειο...
αυτο ακριβως εννοουσα οταν ελεγα για τη διαφθορα του δημοσιου και των πολιτικων...και ουτε ενα γραμμα δεν ειναι ψεμα απο ολα αυτα που λεει...κριμα να εχουμε φτασει σε τετοιο σημειο...
Phoenix- Moderator
Here it goes again...
Όχι αυτη τη φορα δεν πρόκειται να συζητησω. Ούτε τι είναι ο τζημερος και κατα πόσο τα λέει καλα ούτε τι θα ψηφίσουμε. Ο καθένας είναι άξιος του αντιπροσώπου που αυτός εκλεγει.
Μην πεις ότι μιλάω χωρίς να ξέρω. Την επιστολή την έχω διαβάσει εδω και ένα μήνα.
Όχι αυτη τη φορα δεν πρόκειται να συζητησω. Ούτε τι είναι ο τζημερος και κατα πόσο τα λέει καλα ούτε τι θα ψηφίσουμε. Ο καθένας είναι άξιος του αντιπροσώπου που αυτός εκλεγει.
Μην πεις ότι μιλάω χωρίς να ξέρω. Την επιστολή την έχω διαβάσει εδω και ένα μήνα.
AEK21- Άνιωθος
μα δεν εγραψα το ποστ για να πω οτι ο τζημερος ειναι καλος ή οτι πρεπει να ψηφιστει....απλα το εβαλα για να δειξω οτι αυτα ισχυουν και ειναι πραγματικοτητα...
δεν το εγραψα ως αντιρρηση σε καποιο αλλο κομμα..
και επισης αναφερομαι μονο στα γεγονοτα που αναφερει..οχι στα υπολοιπα περι μερκελ....μην αρπαζεις με το παραμικρο...
δεν το εγραψα ως αντιρρηση σε καποιο αλλο κομμα..
και επισης αναφερομαι μονο στα γεγονοτα που αναφερει..οχι στα υπολοιπα περι μερκελ....μην αρπαζεις με το παραμικρο...
Phoenix- Moderator
Phoenix έγραψε:μην αρπαζεις με το παραμικρο...
Μην πάρεις κι όρκο ότι είναι αλήθεια αλλά βαριέμαι να κάτσω να αναλύσω γιατί.
Δεν αρπάζω με σένα. Γενικά είμαι μπριζωμένος τελευταία. Να γίνουν οι γαμημένες οι εκλογές να κάνουν κυβέρνηση να μας αποτελειώσουν να ησυχάσουμε. Βαρέθηκα να βλέπω τα σκατά τους.
Βάλαν μέχρι και την Ηλιάκη και τη Στεφανίδου να κάνουν προπαγάνδα κατά της Αριστεράς.
Επίσης έχω βαρεθεί να ακούω κόσμο (που πολλοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) να κάνει πίσω. Λες και άλλαξαν πολλά σε ένα μήνα. Άλλαξε πολιτική η ΝΔ.
Όπως είπα και πριν, είμαστε άξιοι για αυτούς που βγάζουμε.
Καμία ανοχή σε αυτούς που βάζουν προσωπικά συμφέροντα πάνω από το συνολικό καλό της κοινωνίας.
AEK21- Άνιωθος
αυτο λεω και γω...και γι'αυτο δεν μπορω να βρω κατι να ψηφισω...δεν πιστευω οτι υπαρχει κομμα που να βαζει το καλο της κοινωνιας πανω απο τα προσωπικα του συμφεροντα....ισως το μονο που να νοιαζεται πραγματικα για την χωρα να ειναι η χρυση αυγη...αλλα και αυτη νοιαζεται να εφαρμοσει τον φασισμο της για να νιωσει καλα...AEK21 έγραψε:Καμία ανοχή σε αυτούς που βάζουν προσωπικά συμφέροντα πάνω από το συνολικό καλό της κοινωνίας.
εξαλλου μια χωρα με τοσο μεγαλο χρεος οπως το δικο μας ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα χρεοκοπησει...απλα τωρα παιζουμε με το ποτε...τα λεγε και ο λαζοπουλος σμρ..
και η μεγαλυτερη μαλακια ειναι οτι και δεν φταιμε σε τπτ...και θα ειμαστε εμεις αυτοι που θα το υποστουμε ολο αυτο...εβλεπα σμρ την πολωνη που ειχε η τιατιανα και ελεγε για την κατασταση στην πολωνια οταν χρεοκοπησε...
εκει θα φτασουμε με ολη αυτη τη παρωδια...η ντορα βριζει τη νδ και μετα ξαναμπαινει σε αυτην...ο μητσοτακης λεει να μην ψηφιστει νδ ή πασοκ και στο τελος της συνεντευξης λεει οτι πρεπει να ειναι πρωτο κομμα η νδ....στελεχος του συριζα αποχωρει 5 μερες πριν τις εκλογες λεγοντας οτι θα καταστρεψει τη χωρα...το κκε ειναι κολλημενο...η χρυση αυγη εχει ξεφυγει...καθε μερα ακουμε για ξυλοδαρμους και δολοφονιες μεταναστων (οπως προεβλεψε ο ΑΕΚ21 σε ποστ μετα τις πρωτες εκλογες)...και σιγα σιγα αυτοκτονουν ολο και περισσοτεροι...ειναι εξοργιστικα ολα αυτα και ακομα περισσοτερο οτι δεν μπορουμε να κανουμε τπτ για αυτο..
Phoenix- Moderator
Συνέχισε να λες τέτοια να μην ξαναμιλήσουμε. Σοβαρά.Phoenix έγραψε:ισως το μονο που να νοιαζεται πραγματικα για την χωρα να ειναι η χρυση αυγη...
Το ότι τα πιστεύεις δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Αλλά και αλήθεια να είναι, άλλες συνθήκες και άλλες εποχές. Οποιοιδήποτε παραλληλισμοί είναι άκυροι και δεν έχουν βάση.εξαλλου μια χωρα με τοσο μεγαλο χρεος οπως το δικο μας ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα χρεοκοπησει...απλα τωρα παιζουμε με το ποτε...τα λεγε και ο λαζοπουλος σμρ..
και η μεγαλυτερη μαλακια ειναι οτι και δεν φταιμε σε τπτ...και θα ειμαστε εμεις αυτοι που θα το υποστουμε ολο αυτο...εβλεπα σμρ την πολωνη που ειχε η τιατιανα και ελεγε για την κατασταση στην πολωνια οταν χρεοκοπησε...
Ξανά. Το ότι τα λέει δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Μην αντιδράς σαν να τρως κουτόχορτο. Ό,τι ακούμε αυτόν τον καιρό, από ΜΜΕ και τους γύρω μας, το επεξεργαζόμαστε. Δεν είσαι δημοτικό να σου λένε "ο Χριστός είναι ο σωτήρας μας" και να το δέχεσαι. Αυτός χρηματίστηκε ΣΙΓΟΥΡΑ.στελεχος του συριζα αποχωρει 5 μερες πριν τις εκλογες λεγοντας οτι θα καταστρεψει τη χωρα...
Το ΚΚΕ δεν είναι κολλημένο, αλλά θέλει αλλαγή συνείδησης να το δεις. Τα χρυσαυγουλάκια δεν ξέφυγαν ούτε πρόβλεψα κάτι. Πάντα έτσι ήταν αλλά με την ψήφο των ηλίθιων οι απόψεις τους έγιναν νόμιμες. Που σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα προβολής από τα ΜΜΕ, ότι αν ξαναμπούν στη βουλή (που όχι μόνο θα μπουν αλλά θα αυξήσουν και τα ποσοστά) θα απολαμβάνουν βουλευτική ασυλία όσους και αν σκοτώσουν και ότι οι πράξεις τους δικαιολογούνται αφού είναι θέλημα λαού.το κκε ειναι κολλημενο...η χρυση αυγη εχει ξεφυγει...καθε μερα ακουμε για ξυλοδαρμους και δολοφονιες μεταναστων (οπως προεβλεψε ο ΑΕΚ21 σε ποστ μετα τις πρωτες εκλογες)...
Πρώτο και καλύτερο έχουμε αυτό που λένε οι αναρχικοί ότι : "Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες" . Άρα από αυτήν την άποψη, ναι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέσω εκλογών (διαφωνώ εν μέρει-γιατί εν προκειμένω γίνονται πολλά).και σιγα σιγα αυτοκτονουν ολο και περισσοτεροι...ειναι εξοργιστικα ολα αυτα και ακομα περισσοτερο οτι δεν μπορουμε να κανουμε τπτ για αυτο..
Επίσης, σίγουρα με το να καθόμαστε μέσα πάλι δεν κάνουμε τίποτα.
Πάντως, αν όντως πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, πρόβλημά σου. Με αυτή τη λογική ας κάτσουμε παθητικοί και να δεχτούμε ότι έρθει. Από νέα μέτρα μέχρι φασισμό.
AEK21- Άνιωθος
φαινεται οτι εισαι μπριζωμενος...τα παιρνεις ολα σαν προσωπικα...
και παλι αρπαζεσαι...το ειπες τοτε..εγινε...το σχολιασα ως προβλεψη σου με τονο χιουμορ...
το θεμα με το οτι δεν μπορουμε να κανουμε τπτ δεν εχει να κανει με το αν καθομαστε μεσα ή τρεχουμε σε πορειες...δεν θα καναμε διαφορα ετσι...το μονο που θα καταφερναμε ηταν να εμποδισουμε την λιγη δουλεια που εχει πλεον η αγορα....εν μεσω εκλογων για ποιο λογο θα βγαιναμε για πορεια..."οχι ψηφος σε νδ-πασοκ"....ας σοβαρευτουμε....απο δω και περα οι πορειες δεν προκειται να δωσουν ουτε συνταξεις ουτε φαρμακα στον κοσμο...
το μονο που μπορει να κανει ο ελληνας πολιτης και το μονο που του εχει απομεινει ειναι η ψηφος του...και απο τη στιγμη που θα την δωσει και θα βγει μια κυβερνηση που εχει εκλεξει, το κριμα στο λαιμο του τι θα κανει αυτη που εβγαλε...
γενικα το θεμα μαζι σου ειναι οτι εχεις μια αποψη-προτιμηση-επιλογη...και μετα απο αυτο θεωρεις οτι ειναι και η σωστη.....πολλοι ανθρπωοι εχουν καταστραφει απο λαθος επιλογες που θεωρουσαν σωστες (προς "θεου" δεν λεω οτι εχεις κανει λαθος επιλογη..γενικα μιλαω)...ακομα νομιζεις οτι ολοι οι αλλοι ακουν τυφλα οτι τους πλασαρουν...σταματα να το κανεις..γιατι τους μειωνεις ετσι....του πουστη δλδ δεν ειμαστε τπτ χαπατα του παιδαγωγικου...
το topic ονομαστηκε πολιτικη συζητηση αλλα μονο συζητηση δεν ειναι αυτο που γινοταν εδω....νομιζες οτι δημιουργηθηκε για να προσπαθησει να πεισει ο ενας τον αλλον...διακινηση αποψεων ειχα περισσοτερο στο μυαλο μου εγω...
ναι αλλα μετα συνεχισα..αλλα δεν το εδωσες σημασια γιατι ηθελες να πεις κατιAEK21 έγραψε:Συνέχισε να λες τέτοια να μην ξαναμιλήσουμε. Σοβαρά.
δεν υφισταται ορος "τα πιστευεις"....δεν μπορει κανεις να ξερει τι θα γινει και πως θα ειναι αυτο που θα γινει....δεν εκανα κανενα παραλληλισμο και δεν περιεγραψα συγκεκριμενες καταστασεις...του μυαλου σου συμπερασματα...AEK21 έγραψε:Το ότι τα πιστεύεις δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Αλλά και αλήθεια να είναι, άλλες συνθήκες και άλλες εποχές. Οποιοιδήποτε παραλληλισμοί είναι άκυροι και δεν έχουν βάση.
μην νομιζεις οτι εισαι ο μονος εξυπνος που μπορει να δει ή να ψιλιαστει τι κρυβεται πισω απο τα τεκτενομενα...την λεξη παρωδια μαλλον δεν την εδωσες σημασια...AEK21 έγραψε:Ξανά. Το ότι τα λέει δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Μην αντιδράς σαν να τρως κουτόχορτο. Ό,τι ακούμε αυτόν τον καιρό, από ΜΜΕ και τους γύρω μας, το επεξεργαζόμαστε. Δεν είσαι δημοτικό να σου λένε "ο Χριστός είναι ο σωτήρας μας" και να το δέχεσαι. Αυτός χρηματίστηκε ΣΙΓΟΥΡΑ.
AEK21 έγραψε:Το ΚΚΕ δεν είναι κολλημένο, αλλά θέλει αλλαγή συνείδησης να το δεις. Τα χρυσαυγουλάκια δεν ξέφυγαν ούτε πρόβλεψα κάτι. Πάντα έτσι ήταν αλλά με την ψήφο των ηλίθιων οι απόψεις τους έγιναν νόμιμες. Που σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα προβολής από τα ΜΜΕ, ότι αν ξαναμπούν στη βουλή (που όχι μόνο θα μπουν αλλά θα αυξήσουν και τα ποσοστά) θα απολαμβάνουν βουλευτική ασυλία όσους και αν σκοτώσουν και ότι οι πράξεις τους δικαιολογούνται αφού είναι θέλημα λαού.
και παλι αρπαζεσαι...το ειπες τοτε..εγινε...το σχολιασα ως προβλεψη σου με τονο χιουμορ...
το οτι το λενε αυτο οι αναρχικοι δεν σημαινει οτι ειναι και αληθεια...AEK21 έγραψε:Πρώτο και καλύτερο έχουμε αυτό που λένε οι αναρχικοί ότι : "Αν οι εκλογές άλλαζαν τον κόσμο θα ήταν παράνομες" . Άρα από αυτήν την άποψη, ναι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέσω εκλογών (διαφωνώ εν μέρει-γιατί εν προκειμένω γίνονται πολλά).
Επίσης, σίγουρα με το να καθόμαστε μέσα πάλι δεν κάνουμε τίποτα.
Πάντως, αν όντως πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, πρόβλημά σου. Με αυτή τη λογική ας κάτσουμε παθητικοί και να δεχτούμε ότι έρθει. Από νέα μέτρα μέχρι φασισμό.
το θεμα με το οτι δεν μπορουμε να κανουμε τπτ δεν εχει να κανει με το αν καθομαστε μεσα ή τρεχουμε σε πορειες...δεν θα καναμε διαφορα ετσι...το μονο που θα καταφερναμε ηταν να εμποδισουμε την λιγη δουλεια που εχει πλεον η αγορα....εν μεσω εκλογων για ποιο λογο θα βγαιναμε για πορεια..."οχι ψηφος σε νδ-πασοκ"....ας σοβαρευτουμε....απο δω και περα οι πορειες δεν προκειται να δωσουν ουτε συνταξεις ουτε φαρμακα στον κοσμο...
το μονο που μπορει να κανει ο ελληνας πολιτης και το μονο που του εχει απομεινει ειναι η ψηφος του...και απο τη στιγμη που θα την δωσει και θα βγει μια κυβερνηση που εχει εκλεξει, το κριμα στο λαιμο του τι θα κανει αυτη που εβγαλε...
γενικα το θεμα μαζι σου ειναι οτι εχεις μια αποψη-προτιμηση-επιλογη...και μετα απο αυτο θεωρεις οτι ειναι και η σωστη.....πολλοι ανθρπωοι εχουν καταστραφει απο λαθος επιλογες που θεωρουσαν σωστες (προς "θεου" δεν λεω οτι εχεις κανει λαθος επιλογη..γενικα μιλαω)...ακομα νομιζεις οτι ολοι οι αλλοι ακουν τυφλα οτι τους πλασαρουν...σταματα να το κανεις..γιατι τους μειωνεις ετσι....του πουστη δλδ δεν ειμαστε τπτ χαπατα του παιδαγωγικου...
το topic ονομαστηκε πολιτικη συζητηση αλλα μονο συζητηση δεν ειναι αυτο που γινοταν εδω....νομιζες οτι δημιουργηθηκε για να προσπαθησει να πεισει ο ενας τον αλλον...διακινηση αποψεων ειχα περισσοτερο στο μυαλο μου εγω...
Phoenix- Moderator
Αυτά ούτε για αστείο δεν τα λέμε.Phoenix έγραψε:ναι αλλα μετα συνεχισα..αλλα δεν το εδωσες σημασια γιατι ηθελες να πεις κατιAEK21 έγραψε:Συνέχισε να λες τέτοια να μην ξαναμιλήσουμε. Σοβαρά.
Εννοούσα ότι αυτοί κάνουν παραλληλισμό και για αυτό λένε παπαριές!! Μετά εγώ τα παίρνω προσωπικά.
δεν υφισταται ορος "τα πιστευεις"....δεν μπορει κανεις να ξερει τι θα γινει και πως θα ειναι αυτο που θα γινει....δεν εκανα κανενα παραλληλισμο και δεν περιεγραψα συγκεκριμενες καταστασεις...του μυαλου σου συμπερασματα...
Καλά εντάξει.το θεμα με το οτι δεν μπορουμε να κανουμε τπτ δεν εχει να κανει με το αν καθομαστε μεσα ή τρεχουμε σε πορειες...
Καλά εντάξει.δεν θα καναμε διαφορα ετσι...το μονο που θα καταφερναμε ηταν να εμποδισουμε την λιγη δουλεια που εχει πλεον η αγορα.....
Καλά εντάξει.απο δω και περα οι πορειες δεν προκειται να δωσουν ουτε συνταξεις ουτε φαρμακα στον κοσμο...
Καλά εντάξει.το μονο που μπορει να κανει ο ελληνας πολιτης και το μονο που του εχει απομεινει ειναι η ψηφος του...
Το ότι μπορείς και λύνεις ΣΑΕ δεν καθιστά αυτόματα ότι έχεις σωστή πολιτική άποψη. Ούτε ότι το ψάξαμε λίγο παραπάνω, σημαίνει οτι γίναμε πολιτικοί αναλυτές.του πουστη δλδ δεν ειμαστε τπτ χαπατα του παιδαγωγικου...
Και ναι οι απόψεις σου για μένα είναι λάθος. Όπως και οι δικές μου για σένα. Μην αρχίσουμε τις "δημοκρατικές" παπάρες, ότι "σεβαστή η αποψή σου" κτλπ. Όταν κάποιος λέει βλακείες δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι.
Διαφορές μεταξύ αριστερών και δεξιών υπάρχουν τα τελευταία 400 χρόνια. Όλοι οι παππούδες στα καφενεία κάθε μέρα αυτά συζητάνε όταν παίζουν χαρτιά. Οπότε μη σου φαίνεται παράλογο ότι γίνεται και εδώ αυτό. Εδώ υπάρχουν διαφορές μεταξύ κομμουνιστών δεν θα υπάρχουν μεταξύ Αριστερών και δεξιών? (Μόνο η ΝΔ δεν έχει διαφορές, ο Σαμαράς τους ένωσε όλους).
Δηλαδή όταν ποστάρεις το γράμμα του Τζήμερου τι απάντηση περίμενες? Όταν λες για το δημόσιο που εγώ διαφωνώ, αρνητικά θα άκουγες. Και αυτό συζήτηση είναι γιατί ανταλλάσσονται απόψεις. Και είναι πολύ καλύτερο από αυτό που κάνει ο Joseph που αγνοεί παντελώς τα πολιτικά.
Πάντως γίνεται φανερό ότι πλέον δεν προσπαθώ να σε πείσω. Απλά γράφω για να καταλάβεις ότι διαφωνώ. Δεν έχει νόημα να σε πείσω. Δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ. Άλλα μυαλά άλλες ιδέες, άλλες συνειδήσεις. Το μόνο που θα προσπαθούσα να σου αλλάξω είναι ο εγκλωβισμός σου (και όχι οι απόψεις). Έχεις τις απόψεις σου, πάρε όλα τα προγράμματα των κομμάτων και δες με πιο συμφωνείς. Κάνε και το βοηθητικό τεστ που είχαμε βάλει στις πρώτες σελίδες. Αν σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα τότε ψήφισέ το χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν εκπλαγείς, τότε ψάξου καλύτερα.
Γι'αυτό είπα το μεσημέρι, ο καθένας ας ψηφίσει ότι θέλει και ας υποστεί τις συνέπειες μετά. Ούτε κουβέντα από κει και πέρα, για το τι είναι σωστό τι είναι λάθος.
ΥΓ: Πάνω από όλα υπομονή. Σε 5 μέρες όλα θα καθαρίσουν. Τότε θα έχουμε να βρίζουμε μόνο έναν.
AEK21- Άνιωθος
ενταξει παλι το ιδιο κανεις...το οτι καποιος εχει διαφορετικη αποψη απο σενα δεν σημαινει οτι δεν εχει κριτικη σκεψη επειδη δεν σκεφτεται το ιδιο με σενα...
οσο για το δημοσιο που λεμε και ξαναλεμε και διαφωνουμε...αυτο που μου φαινεται περιεργο σε αυτα που λες..ειναι οτι μου δινεις την εντυπωση οτι δεν πιστευεις οτι υπαρχει διαφθορα και μιζες δισεκατομμυριων...εγω το εχω ξαναγραψει οτι υποστηριζω ενα δημοσιο τομεα αλλα καθαρο....και εκει που εχει φτασει δεν υπαρχει επιστροφη..γιατι αποτελειται απο διαφθαρμενους πολιτες (που φυσικα κρυβουν τα πραγματικα τους εισοδηματα φοροδιαφευγοντας) και οχι μονο πολιτικους......οταν το πισι εχει γεμισει ιους..κανεις φορματ...δε μου φαινεται πολυ περιεργο εσυ ο τοσο ψαγμενος να δινεις αυτην την εντυπωση...
η τοποθετηση σου ειναι λαθος...δεν εισαι αριστερος οπως και γω δεν ειμαι δεξιος...αυτο εφαγε την ελλαδα...τετοιοι χαρακτηρισμοι και καλουπια...και ναι, οι δημοκρατικες παπαριες λειπουν απο την ελλαδα...η δημοκρατια δεν ειναι συνυφασμενη με την πλειοψηφια...τοσα χρονια παντα ενας κυβερνουσε και οι αποψεις των αλλων δεν ειχαν καμια ισχυ...γι'αυτο και δεν μπορουν να σχηματισουν μαζι μια κυβερνηση ολες οι κατευθυνσεις...γιατι μονο τοτε θα μπορουσε να γινει κατι σωστα πιστευω...αλλα οσο υπαρχει αυτο το bonus των 50 παντα ενας θα εχει τον κυριο λογο...αρα αποτελεσμα 0...
με λιγα λογια οι σωστες και δικαιες αποφασεις παιρνονται οταν ολοι συμφωνουν και οχι μονο οι 150....γι'αυτο και δεν τοποθετουμαι πολιτικα υπερ ενος κομματος...ολα εχουν καποια σωστα σημεια και ο συνδυασμος αυτων ειναι κατι πραγματικα δυνατο...μετρον αριστον...τα ακρα ποτε δεν κανουν καλο..
οσο για το δημοσιο που λεμε και ξαναλεμε και διαφωνουμε...αυτο που μου φαινεται περιεργο σε αυτα που λες..ειναι οτι μου δινεις την εντυπωση οτι δεν πιστευεις οτι υπαρχει διαφθορα και μιζες δισεκατομμυριων...εγω το εχω ξαναγραψει οτι υποστηριζω ενα δημοσιο τομεα αλλα καθαρο....και εκει που εχει φτασει δεν υπαρχει επιστροφη..γιατι αποτελειται απο διαφθαρμενους πολιτες (που φυσικα κρυβουν τα πραγματικα τους εισοδηματα φοροδιαφευγοντας) και οχι μονο πολιτικους......οταν το πισι εχει γεμισει ιους..κανεις φορματ...δε μου φαινεται πολυ περιεργο εσυ ο τοσο ψαγμενος να δινεις αυτην την εντυπωση...
η τοποθετηση σου ειναι λαθος...δεν εισαι αριστερος οπως και γω δεν ειμαι δεξιος...αυτο εφαγε την ελλαδα...τετοιοι χαρακτηρισμοι και καλουπια...και ναι, οι δημοκρατικες παπαριες λειπουν απο την ελλαδα...η δημοκρατια δεν ειναι συνυφασμενη με την πλειοψηφια...τοσα χρονια παντα ενας κυβερνουσε και οι αποψεις των αλλων δεν ειχαν καμια ισχυ...γι'αυτο και δεν μπορουν να σχηματισουν μαζι μια κυβερνηση ολες οι κατευθυνσεις...γιατι μονο τοτε θα μπορουσε να γινει κατι σωστα πιστευω...αλλα οσο υπαρχει αυτο το bonus των 50 παντα ενας θα εχει τον κυριο λογο...αρα αποτελεσμα 0...
με λιγα λογια οι σωστες και δικαιες αποφασεις παιρνονται οταν ολοι συμφωνουν και οχι μονο οι 150....γι'αυτο και δεν τοποθετουμαι πολιτικα υπερ ενος κομματος...ολα εχουν καποια σωστα σημεια και ο συνδυασμος αυτων ειναι κατι πραγματικα δυνατο...μετρον αριστον...τα ακρα ποτε δεν κανουν καλο..
Phoenix- Moderator
Σελίδα 3 από 3 • 1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης